נסיעת מבחן היא אחד השלבים החשובים בקניית רכב חדש. למרות זאת, ישראלים רבים מחליטים לוותר על השלב הזה ולרכוש מכונית חדשה ויקרה מבלי לנסוע עליה אפילו נסיעה קצרה.
אולי זה בגלל שיש אנשים שפשוט אוהבים להיות מופתעים, ואולי ישנם כאלו שפשוט לא חושבים שניתן ללמוד מספיק על האוטו בחצי שעה. אבל זו טעות, כי גם בנסיעת המבחן הקצרה, ובעיקר בזמן שיש לפני ואחרי נסיעת המבחן, יש לכם הזדמנות להכיר טוב מאוד את הרכב ובעיקר לברר כמה דברים שכדאי שלא יפתיעו אתכם אחרי הרכישה.
לפני נסיעת המבחן1. הקפידו לתאם מראשליבואני הרכב אין מכוניות הדגמה מכל הסוגים בכל סוכנות. בנוסף, מכוניות בעלות ביקוש גבוה סובלות מלו"ז צפוף, כך שאל תצפו להגיע לסוכנות ולצאת מיד לנסיעת מבחן. הרימו טלפון וקבעו מראש את נסיעת המבחן על מנת להימנע מחוסר נעימות. נסו לבקש גם את הגרסה הספציפית אותה אתם מעוניינים לרכוש: לפעמים הבדלים במידות הצמיג ישפיעו על נוחות הנסיעה, ולעיתים יהיו פערים גם בסוג המושבים בין רמות האבזור השונות. בררו מראש כמה זמן יוקצה עבורכם לנסיעת המבחן.
2. הגיעו מוכנים עם הציודיש לכם מזוודה, עגלת תינוק או ציוד אחר שנמצא באופן קבוע בתא המטען? הביאו אותו אתכם ובדקו האם הוא מתאים לתא המטען. לפעמים הנפח על הנייר מתאים, אבל צורת תא המטען לא תואמת.
זה נוגע גם לכסאות
בטיחות לילדים. אם יש לכם שניים-שלושה כיסאות בטיחות או בוסטרים, אתם חייבים להביא ולמדוד האם הם נכנסים. אל תתעצלו: זה עשוי להשפיע על נוחות השימוש שלכם ברכב בשנים הקרובות, ואי אפשר לסמוך על מוכר שיבטיח מראש כי המושבים יכנסו בלי לבדוק זאת פיזית.
3. שבו ברכבלא צריך בהכרח נסיעת מבחן כדי לראות האם הרכב מתאים או לא. במידה ויש לכם ילדים מתבגרים, או שמבוגרים יושבים במושב האחורי כדרך קבע, כדאי לכוון את כיסא הנהג לתנוחה הנוחה לכם ואז להושיב מאחור את מי שיעשה זאת ביום יום. צפיפות גדולה מדי או חוסר נוחות שיתגלו בשלב הזה, רק יחמירו בנסיעה.
לאלו שזכו במידות יוצאות דופן, רזים או מלאים, גבוהים או נמוכים, נמליץ לבדוק את מושב הנהג מראש. אולי לא תוכלו לבחור את הרכב רק על בסיס ישיבה במושב הנהג, אבל אם הוא מאוד לא נוח, זו דרך מהירה ויעילה לפסול אותו.
בנסיעת המבחן1. נהגו בעצמכם, וכמה שיותר - יותר טובנסיעות המבחן בסוכנויות הרכב נוטות להיות קצרות מאוד. כשזה נוגע למכוניות עממיות, יבואנים נוטים לעשות נסיעות מבחן שאורכות בין 15 ל-30 דקות לכל היותר. נסו לבקש להאריך את נסיעת המבחן ככל שניתן. אל תהססו להתעקש, במיוחד אם באזור נסיעת המבחן אין תנאים הדומים לתנאי הנסיעה הרגילים שלכם, אבל שמרו על גישה חיובית ומכבדת.
כשמדובר על רכבי יוקרה, היבואנים לעיתים משאילים את רכבי ההדגמה ל-24 שעות או אפילו לסוף שבוע שלם - נצלו זאת לנהיגות ארוכות ככל שניתן. חבל שתגלו שהרכב רועש או לא נוח רק חודש לאחר שרכשתם רכב ממיטב כספכם.
2. סעו בתנאים הדומים לנסיעות הרגילות שלכםאם אתם יכולים לבחור את נתיב הנסיעה, בחרו נתיב שדומה ככל שניתן לנתיב אותו אתם עושים ביום יום. נוסעים הרבה נסיעות בין עירוניות? צאו מהעיר. מבלים שעות בעיר? כנסו לפקקים ללא חשש גם עם רכב המבחן, וחפשו את החניות הצפופות ביותר. צריכים כוח מנוע? חפשו בסביבה עלייה ארוכה. במקרים מסוימים כדאי לבקש נסיעה בסוכנות שיש בסמוך לה כבישים המתאימים לכם. לא בטוח שתוכלו לצאת מתל אביב לנהיגה בהרי ירושלים - עדיף לבקש זאת מהסוכנות המקומית.
3. אל תתפתו למסלול שהוכתב לכם מראשנציגי נסיעות המבחן שואפים, ובצדק מבחינתם, להביא אתכם לכבישים המתאימים ביותר לרכב. אם המכונית נוחה, הם יעדיפו לקחת אתכם לכבישים משובשים. אם היא לא נוחה, סביר שלא תגיעו לאיזור תעשיה עם כבישים הרוסים. לכם יש אינטרס, כמו בסעיף הקודם, לדעת איך יהיה הרכב בתנאים הדומים לתנאי היום יום שלכם. לכן, שכנעו את נציג נסיעת המבחן לסטות מהנתיב הרגיל ולחוות את האוטו באופן יותר אישי.
לאחר הנסיעה1. קחו סיבוב על רכבים נוספיםגם אם החלטתם מראש איזה רכב מעניין אתכם ואתם לא מעוניינים לבדוק שום רכב אחר, קחו רכב נוסף לנסיעת מבחן, ואם אפשר אז גם באותו מסלול. נהיגה ברכב נוסף תתן לכם נקודת ייחוס לרכב שבו אתם מעוניינים. יכול להיות שהרכב שלכם הרגיש נוח או שקט אבל רכב אחר יתברר כנוח או שקט יותר. רק ההשוואה תאפשר לכם לאשש את התחושות שעלו מנסיעת המבחן.
2. רשמו הערותלעיתים עוברים ימים ואף שבועות מרגע נסיעת המבחן ועד נסיעת המבחן על הרכב הבא או עד לקניית הרכב. רשמו לכם מיד אחרי המבחן, כשהכל עוד טרי, את ההערות והחוויה שלכם. כך, בבחינת הרכב הבא, תדעו למה להתייחס ותוכלו לבצע השוואה נקודתית בין רכב לרכב.
קניית רכב, חדש או יד שנייה, היא עניין יקר. זה לא המקום לפספס רק בגלל עצלות. לעולם אל תוותרו על נסיעת המבחן ולא משנה אם הרכב עולה 80 או 180 אלף שקלים. בדקו את הרכב בתנאים הנכונים וסעו לשלום. נסיעה טובה ובטוחה.
למאמר זה התפרסמו 6 תגובות