את המונח ליסינג רובנו מכירים - מהעבודה, מהחברים - אפילו מבדיחות מוטוריות כאלה ואחרות. לחלקנו יש מאזדה 3 או טויוטה קורולה שקיבלנו בליסינג מהעבודה, למטה בחנייה. אבל מה זה ליסינג בכלל? ומה משתלם יותר - לרכוש מכונית לבד או לפנות לליסינג? ליקטנו עבורכם תשובות לשאלות כאלה ואחרות.
ליסינג - קווים לדמותו
המונח ליסינג שאוב מהמילה האנגלית Lease, שפירושה להחכיר, ומשמעותה הנפוצה ביותר בעולם המערבי ובישראל בפרט היא התייחסות לשיטת מימון לרכישת רכב חדש או משומש. במסגרת השיטה, הלקוח משלם את עלות הרכב באמצעות מקדמה הנקבעת מראש, ותשלומים חדשיים קבועים למשך תקופה מוגדרת. ברוב המקרים, בסוף התקופה ניתנת ללקוח בחירה בין שתי אפשרויות: מסירת הרכב בחזרה למחכיר וקבלת מכונית חדשה בתנאים חדשים במקומו, או לחילופין - רכישת המכונית הקיימת מהחברה (אך כפי שנראה, לא בכל המקרים).
מכירות המכוניות לציי הליסינג חולשות על יותר מ-60% ממכירות היבואנים הישראלים, ועל כן - משחקות חברות הליסינג תפקיד בחשיבות ראשונה בשוק הרכב הישראלי, ומכתיבות במידה רבה כיצד הוא יראה. למכונית שלא מצויידת ומתומחרת כראוי להצליח בציי הליסינג, במקרים רבים אין גם סיכוי להגיע לנפח מכירות משמעותי שיצדיק את קיומן בישראל.
ליסינג - בעולם שיטת מימון, בישראל - דרך חיים / צילום: יח"צ
בניגוד לשיטה המקובלת בארצות-הברית ומדינות אחרות, בישראל המונח ליסינג מתקשר בעיקר לעסקאות עם חברות ליסינג מוסדרות, ולא עם יבואן או דילר של המותג המנהל את תהליך המימון, ובדרך כלל גם לחברות המעניקות רכב צמוד לעובדיהם באמצעות שיטת הליסינג. בישראל, מתקיימות למעשה שלוש שיטות ליסינג: ליסינג תפעולי, המכוון בעיקר לחברות ובעלי עסק, ליסינג מימוני – המיועד בעיקר לעסקים קטנים – וליסינג פרטי: כשמו הוא, עבור הלקוח הפרטי.
במדריכים במדור הליסינג של iCar תוכלו למצוא פרטים מלאים על כל אחת מהשיטות ועל העלויות הכרוכות בחכירת רכב.
תודה לשי הרשקוביץ מחברת ליסקאר על הסיוע בהכנת הכתבה
למידע נוסף, מאמרים והצעות ליסינג אטרקטיביות עבור למדור ליסינג
פורסם לראשונה ב- 09.08.10
למאמר זה התפרסמו 1 תגובות