דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

מאזדה CX-90 (מבחן דרכים) - ניסיון ראשון של הביוקר

Getting your Trinity Audio player ready...

המאזדה שלא ממש הכרתם. בעוד שבאמריקה ה-CX-90 מחליף דגם ותיק בשם CX-9, אצלנו הוא אחד הדגמים המיוחדים שהנחיתה כאן מאזדה בשנים האחרונות. רכב פנאי עם מקום לשבעה, ראשון מזה שנים שמציע שורת מושבים שלישית אחרי הפסקת ייצור ה-MPV וה-5 העתיקות.

מאזדה CX-90

הוא גם דגם ראשון על בסיס פלטפורמה חדשה עם מערכות הנעה מודרניות, כחלק משאיפתה של מאזדה לכוון גבוה מבעבר, עם יומרה להציע אלטרנטיבה לדגמי יוקרה כמו קאדילק XT6 ואינפינטי QX60. תג המחיר, בהתאם: 400 אלף שקלים.

סיכום: עם ה-CX-90 מאזדה הצליחה, די במפתיע, לשלב אופי דינמי-נמרץ ברכב פנאי בממדי XXL אמריקנים, באופן שהפוך אותו לפחות מגושם מהמקובל. זאת הודות לפלטפורמה החדשה ורבת הפוטנציאל הדינמי, כפי שוודאי נגלה בשנים הקרובות בדגמים נוספים.

  • מתחרים ישירים: פורד אקספלורר ST, אינפיניטי QX60, קאדילק XT6
  • מחיר: 399 אלף שקל
מאזדה CX-90
  • טוב: יכולת דינמית, עיצוב
  • בסדר: נוחות נסיעה, מערכת הנעה, מערכות בטיחות
  • טעון שיפור: שימושיות, מרחב מחיה
  • ציון: 7

אבל משאר הבחינות הוא מרגיש פחות בנוח. מערכת ההנעה החדשה לא מרשימה, הוא אינו נוח במיוחד לנסיעה וגם השימושיות המשפחתית לא משכנעת. על זאת נוסיף כי הוא אינו איכותי ומיוחד כמצופה מדגם בקטגוריית היוקרה.

מאזדה אמנם מכוונת לאזורי ג'נסיס, קאדילק, לקסוס, אבל צריכה לעשות הרבה יותר אם היא רוצה לנפץ את תקרת הזכוכית שמונעת מהקהל לשלם סכומים גבוהים עבור מותג עממי באופיו.

איך נראה: העיצוב החיצוני משלב מאפיינים מוכרים של מאזדה, ומאמץ כך מראה דינמי למרות ממדיו הגדולים, באופן נדיר בקטגוריה.

מאזדה CX-90

במבט ראשון סביבת הנהג עושה רושם מודרני ומאוד איכותי, בעיקר עם שילוב ריפודי עור ודמוי-אלקנטרה בצבע חום-שחור. אבל הוא כולל גם משטחי פלסטיק מחוספס פה ושם, וזה פחות מרשים. לוח המחוונים הדיגיטלי ("12.3) אינו מאפשר מגוון תצוגות כמקובל, ואת המסך המרכזי ("12.3) ניתן להפעיל רק באמצעות חוגה ולא באמצעות מגע.

בורר ההילוכים אלקטרוני אך אינו נוח לתפעול וגוזל מקום שיכול היה לשמש לתא אחסון נוסף, שכן מספרם מועט ביחס למקובל בקטגוריה. המושבים הקדמיים סבירים מבחינת נוחות ותמיכה, אבל שדה הראיה מצוין וטווח כיוון רחב להגה מאפשר תנוחת נהיגה טובה.

הממדים גדולים משמעותית מה-CX-5, ממנו הוא ארוך בלא פחות מ-52.5 ס"מ (510 ס"מ), רחב ב-15 ס"מ (199.5 ס"מ) גבוה ב-9 ס"מ (175 ס"מ) עם בסיס גלגלים ארוך ב-42 ס"מ (312 ס"מ). הוא גדול אפילו מפורד אקספלורר (ב-1.5 ס"מ לאורך, וב-9.5 ס"מ לבסיס הגלגלים).

למרות זאת, מרחב המחיה אינו מרשים במיוחד, לא בשורה השניה ולא בשלישית. אגב, פתחי המיזוג של היחידה הנפרדת ליושבים מאחור ממוקמים נמוך מדי, ולכן פחות יעילים בצינון התא מפתחי-תקרה, בעיקר בקיץ ישראלי לוהט.

מאזדה CX-90

לכל הגרסאות צמד מושבי קפטן בשורה השניה, אך בגרסה הבכירה והנבחנת יש קונסולה ביניהם, המונעת אפשרות נוחה למעבר לשורה השלישית. בגרסה הבסיסית ניתן לדחוס באופן תיאורטי שלושה (7 נוסעים סך הכל) בשורה השלישית, ברכב המבחן יש מקום לשניים (6 נוסעים).

אהבנו את וילונות ההצללה לחלונות האחוריים, כמו גם את העובדה שלכל אחד מהנוסעים יש שקע USB. פחות מרשים הוא חלון השמש עם פתיחה קטנה מהצפוי (רק חלקו הקדמי).  תא המטען מכיל 257 ליטר כשכל המושבים בשימוש, 608 ליטר בקיפול שורת המושבים השלישית, נפח צנוע מהמתחרים הישירים ודומה לדגמים מקטגוריה נמוכה יותר כמו קיה סורנטו.

רשימת האבזור עשירה וכוללת בין היתר ריפודי עור, חימום ואוורור למושבים הקדמיים (גם לאחוריים ברכב המבחן), מצלמות חניה היקפיות ודלת תא מטען חשמלית. מערך הבטיחות בסיסי ביחס למקובל, עם בלימה אוטונומית, שמירת נתיב, בקרת שיוט אדפטיבית והתרעת שטח מת, וללא התרעה על פתיחת דלת או שכחת ילדים.

מאזדה CX-90

איך נוסע: מערכת ההנעה חדשה לחלוטין, עם מנוע בנזין מוגדש בעל 6 צילינדרים בנפח 3.3 ליטר ומערכת היברידית קלה (48V), המפיק 345 כ"ס. הוא מחובר לתיבת שמונה הילוכים אוטומטית, עם מערכת מצמדים במקום ממיר מומנט (בדומה למקובל בדגמי מרצדס AMG) והנעה כפולה-קבועה - אחורית בבסיסה המעבירה את הכוח לפנים כשנדרש.

על הנייר נשמע כמו מתכון לביצועים טובים, אך בפועל הוא פחות חזק ומהיר משניתן היה לצפות. נכון ש-6.9 שניות ל-100 קמ"ש הוא נתון מרשים לרכב מסוגו, אבל אקפסלורר ST שעומד באולם התצוגה הסמוך יסיים את המיאוץ הקלאסי 0.9 שניות מהר יותר. גם הצליל שהוא מפיק לא נעים כפי שמותר לצפות משישה צילינדרים טורי.

מאזדה CX-90

תיבת ההילוכים אינה מבריקה מבחינת תפעול, עם תגובות גסות לעיתים בתחילת נסיעה או הזדחלות פקקים, ותגובה איטית יחסית בעת הורדת הילוך אחד או שניים לצורך עקיפה למשל. במפתיע, המנופים מאחורי ההגה לא מאפשרים שליטה ידנית מלאה והמחשב חוזר למצב 'אוטומטי' גם כשלא נדרש לכך.

כושר הגרירה (1.5 טון) צנוע ממרבית מתחריו ולמרבה התמיהה, נמוך בכ-800 עד 1,000 ק"ג מיכולת הגרירה שלו במדינות אחרות בהן הוא משווק כמו ארה"ב או אוסטרליה. דווקא צריכת הדלק הייתה טובה יחסית, עם 8.2 ק"מ לליטר בממוצע המבחן.

הפלטפורמה החדשה עליה הוא מבוסס והכיול המוכר של המהנדסים בהירושימה מקנים ל-CX-90 יכולות דינמיות מרשימות, גבוהות בהרבה מהמקובל בקטגוריה. והיא מרשימה גם בהשוואה לדגמי יוקרה של מותגים גרמניים עם מערכות מיתלים מתוחכמות יותר - ותגי מחיר גבוהים יותר.

ההגה לעומת זאת ארוך למדי (3.3 סיבובים מקצה לקצה), אבל הוא מאפשר קוטר סיבוב קטן יחסית (11.8 מטר) וכושר תמרון טוב מהמצופה ממדי הענק.

מאזדה CX-90

מצד שני נוחות הנסיעה, אחד הפרמטרים החשובים לרכבי הקטגוריה, אינה מבריקה. כיול נוקשה מדי למתלים וצמיגים רחבים ונמוכי חתך (275/45) מקשים על שיכוך מפגעי הסלילה המקומיים. אלה עוברים בשידור ישיר לנוסעים במהירות נמוכה או גבוהה. גם בידוד רעשי דרך אינו מהמשובחים, למרות שהוא מצויד בשמשות כפולות.

  • מנוע: 6 צילינדרים, 3.3 ליטר, טורבו-בנזין
  • הספק: 345 כ"ס ב-6,000 סל"ד
  • מומנט: 51 קג"מ ב-2,000 סל"ד
  • תמסורת: 8 הילוכים אוטומטית, הנעה כפולה
  • אורך: 510 ס"מ
  • רוחב: 199.4 ס"מ
  • גובה: 178.8 ס"מ
  • בסיס גלגלים: 312 ס"מ
  • משקל עצמי: 2,131 ק"ג
  • נפח תא מטען, שורה 3 מקופלת: 257 ליטר, 608 ליטר
  • זינוק ל-100 קמ"ש, מהירות מרבית: 6.9 שניות, 214 קמ"ש
  • צריכת דלק, פליטת מזהמים: 10.6 ק"מ לליטר, אין נתון
  • כריות אוויר: 10
  • דירוג בטיחות (Euro NCAP): טרם נבחן
  • מחיר רכב מבחן (בסיס): 399 אלף שקל (385 אלף שקל)

למאמר זה התפרסמו 33 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

חזור למעלה