דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

סיאט אטקה FR - מבחן רכב

Getting your Trinity Audio player ready...

סיאט ישראל מציעה בדרך כלל מחיר מאוד אטרקטיבי, עבור רכבים די סולידיים. קשה להגיד שהאיביזה, הארונה, הלאון או האטקה הן מכוניות מרגשות. בטח שלא בדור האחרון, שהפך יותר פולקסווגני מאי פעם. אבל האם הלהט הלטיני שהלך לאיבוד אומר שהאטקה היא מכונית לא מוצלחת? אולי יש לה משהו אחר להציע? 

לעמוד הדגם בקטלוג iCar: סיאט אטקה FR


סיאט אטקה FR, מנוע 1.5 ליטר טורבו-בנזין, 150 כ"ס, 167,900 שקלים

יתרונות

חסרונות

יחידת הנעה

נוחות בעיר

מרווח לנוסעים ולמטען

עיצוב פנים

אבזור

  תיבת הילוכים בנסיעה עירונית

סיאט אטקה

במסגרת מהלך רוחבי של חברת האם, פולקסווגן, המנוע של רכב הפנאי הספרדי גדל ב-100 סמ"ק לנפח כולל של 1.5 ליטרים. במקביל נוספה רמת גימור חדשה, ספורטיבית באופיה, תחת השם המוכר FR. האם האטקה השתנתה מעבר לכך? ואיך יחידת ההנעה החדשה משפיעה על החבילה הכוללת?

עיצוב

האטקה נהנית מעיצוב מוצלח יחסית. לטעמנו היא נראית טוב משאר אחיותיה לפלטפורמה. 

את רכב המבחן, כאמור, קיבלנו בגרסת ה-FR הספורטיבית למראה. יש סוג של פסי צד, סטייל "חצאיות"; יש כונס אוויר מעט יותר גדול מתחת לגריל, אגזוז כפול מאחור, חישוקים שונים וספויילר קטן בקצה הגג. גרסת ה-Excellence נראית לטעמי יותר אלגנטית ומרשימה, אך מדובר בעניין של טעם, וגם גרסת ה-FR נראית טוב ביחס למרבית רכבי הפנאי הקומפקטיים של קונצרן פולקסווגן. 
 
סיאט אטקה

תא נוסעים

יש לנו דברים טובים יחסית להגיד על העיצוב החיצוני, אבל העיצוב הפנימי בהחלט לא יקבל את אותו היחס. תא הנוסעים מרגיש כמו זה של סיאט לאון, רק קצת יותר מרווח. היינו שמחים לפגוש שילובי צבעים ייחודיים או אלמנטים אחרים שיגרמו לרכב להרגיש מיוחד. 

מנגד, איכות החומרים טובה יחסית ואיכות ההרכבה נפלאה. לאלו מצטרפת רשימת האבזור, אשר בגרסת ה-FR היא פשוט יוצאת מהכלל. 
 
סיאט אטקה

בתחום הבטיחות תמצאו בלימת חירום אוטונומית, בקרת שיוט אדפטיבית, מערכת אקטיבית לשמירה על הנתיב ומערכת לניטור רכבים בשטח המת המסתייעת בהיגוי אקטיבי למניעת תאונה. בנוסף, מצטרפות לחגיגה מערכת שמע של Beats עם סאבוופר, מערכת בקרת אקלים, מצלמת רוורס, תאורת אווירה, פנסי LED, גג פנוראמי ענק ואפילו תאורת כניסה שמאירה הרצפה לפני הדלת בשבלונה עם פרופיל הצד של האטקה. 
 
סיאט אטקה

אבל מעל הכל ניצב לוח המחוונים הדיגיטלי. המערכת של אודי (זאת לא טעות) נחשבת למעולה ונראה שבסיאט השאילו כמעט הכל. יש 3 תצוגות שונות של לוח המחוונים ובתוכן ניתן לקבוע כמעט כל פרמטר לנוחיותכם. חוץ מניווט מלא בתוך לוח המחוונים תוכלו לבצע את מרבית הפעולות באופן מלא מהכפתורים על ההגה ובלי להביט על מסך המולטימדיה שבצד. 

אם בכל זאת תסתכלו לשם, תגלו מערכת מולטימדיה עם הנדסת אנוש מהטובות שיש בתעשייה ותוספת של מערכת ה-Connected של היבואן שמציעה Waze מתבקש. 

סיאט אטקה

אז הרכב מאובזר, הנדסת האנוש מעולה, ומה עם המרחב? 

האטקה הוא אחד הרכבים הקצרים בקבוצה. לא במקרה. באירופה, בניגוד לארה"ב, הרכבים הקצרים בקבוצות ה-SUV השונות הם אלו שזוכים להצלחה. דוגמא מעולה הוא הקשקאי של ניסאן, שלאורך כמעט עשור היה הקצר ביותר בסביבה... והנמכר שבהם. 

אז האטקה קצר ב-3 ס"מ מהקשקאי, וכמובן שהפער ממכוניות כמו ה-3008 או יונדאי טוסון וקיה ספורטאז' משמעותי עוד יותר. עם זאת, המהנדסים של סיאט עשו פה עבודה יוצאת דופן. המבנה הרבוע שכל כך משפיע על העיצוב, הוא פנינה כשזה נוגע למרחב פנימי. 
 
סיאט אטקה

מושב הנהג נפלא בגרסת ה-FR. הוא עוטף את הנהג, נהנה מתחושה נפלאה ומציע טווח תנועה מרשים לגובה ולמרחק. כך אפשר להגיע לתנוחת ישיבה מאוד עמוקה בתוך הרכב או לשבת ממש מעליו. בכל המקרים, אפילו גבוהים יהנו ממרווח ראש די טוב. המושב האחורי מרווח לשני מבוגרים ומרווח הרגליים והראש ברכב הקצר מצויינים למרות גג השמש הענק. שלושה נוסעים יהנו הרבה פחות – מגבלות הפלטפורמה. 

תא המטען עצום עם נפח של 510 ליטרים. הוא בנוי באופן רבוע שמקל על הכנסת קופסאות וחפצים גדולים, אבל לא ארוכים. הגובה הפנימי שלו טוב מאוד. מצד שני, ברמת השימושיות יש לו כמה נקודות חולשה. ראשית, אין רצפה כפולה אז נוצרות 2 מדרגות – בין סף הדלת לתא עצמו וממשטח המטען למושב האחורי כשהוא מקופל. בנוסף, המדף העליון הוא מהסוג הקשיח שמוצאים בהאצ'בקים ולא מהסוג הנגלל. הסידור הזה פחות מבריק כשרוצים להעמיס לגובה כי אין איפה להחביא אותו, אבל הוא חשוב לסעיף הבא...

סיאט אטקה

נוחות נסיעה

גרסת ה-FR של האטקה מגיעה עם חישוקי 18 אינץ' בחתך נמוך יחסית, ובהתאם הנסיעה בתוך העיר מרגישה קצת נוקשה. האטקה FR מעביר הרבה מפני הדרך לנוסעים במהירות נמוכה. לא מדובר חלילה ברכב שיחבוט בכם על ימין ועל שמאל, אך אתם תדעו, ללא ספק, האם פגשתם בור ביוב או סדק שלא טופל על ידי הרשות המקומית. 

הנוקשות היחסית מבטיחה ריסון מרשים במהירויות גבוהות. לרכב יש מידה זו או אחרת של רכינה בסיבובים, אבל כשהוא פוגש במהמורה הגלגל חוזר למקומו במהירות ושומר על הרכב בכיוון הנכון ועם מעט מאוד תנועה של גוף הרכב. 

בידוד הרעשים מרשים למדי והרכב מצליח לנטרל רעשי רוח גם במהירויות כביש 6 בצורה די יעילה. הצמיגים הגדולים רועשים רק במפגש עם משטחים ממש לא מוצלחים. וזוכרים את הסעיף הקודם? המדף הקשיח תורם את שלו לבידוד הרעשים האיכותי.

 
סיאט אטקה

מנוע ותיבת הילוכים

למרות שמדובר במנוע די חדש (רק כשנתיים על הכביש), רשימת הרכבים בהם פגשנו אותו ארוכה יותר מכמות השטויות שפוליטיקאים יפלטו עד הבחירות הקרובות. בפועל תוכלו למצוא אותו כמעט בכל דגם, החל מה-A1 הקטנה של אודי ועד הטאראקו הענק של סיאט. 

בניגוד לאחות מבית, סקודה, הסיאט מגיע כסטנדרט עם המנוע הזה ולא מוצע בישראל עם מנוע 1.0 ליטר טורבו. למנוע ה-1.5 טורבו של הקונצרן יש אופי מאוד מסוים והוא שונה מה-1.4 אותו הוא החליף למרות שכוחם זהה (150 כ"ס). המנוע החדש הרבה יותר נינוח. הוא מבצע את פעולותיו באלגנטיות כמעט מזלזלת. הוא ליניארי מאוד ולכן כשתלחצו אותו הסל"ד יטפס באופן קבוע ואחיד מתחתית המד ועד לאיזור ה-5,500-6,000 סל"ד, שם הוא יעבור להילוך הבא. 

האופי הרגוע לא אומר שקצב ההתקדמות איטי. המנוע מייצר מומנט מכובד יחסית של 25.5 קג"מ כל הדרך מ-1,500 סל"ד, וקצב ההתקדמות שלו מהיר באופן מפתיע, הרבה בזכות המשקל הנמוך יחסית של הרכב. במרכז ה-FR, בין המושבים, ניצבת חוגה גדולה לבחירת מצבי הנהיגה (שבשאר רכבי המותג נעשית מכפתור הרבה פחות דרמטי). 
 
סיאט אטקה

מעבר ל-Eco יוציא הרבה מחץ מהרכב אבל גם כאן לחיצה הגונה על הגז תקפיץ את האטקה ממקומה. מעבר לספורט יהפוך את תגובת הדוושה לנחושה יותר וההילוכים יעברו מאוחר יותר. במצב זה המנוע מרגיש יותר "קריספי" ועדיין בשום שלב לא תחשבו שמדובר במנוע ספורטיבי, קצת בניגוד למנוע הקודם שהרגיש יותר מתאמץ מצד אחד אך גם יותר נשכני - זאת למרות נתוני ביצועים כמעט זהים. 

תיבת ההילוכים, שפועלת היטב במהירויות גבוהות, קצת מפקששת בתוך העיר. העברות ההילוכים לא חלקות לגמרי ולפעמים יש השתהות בהורדת הילוך או רעידות קלות בתחילת נסיעה. לא מדובר במשהו דרמטי אבל הוא קיים וצריך לספר לכם עליו. 

צריכת הדלק תלויה באופי הנהיגה. בחלק הראשון והרגוע של המבחן, צריכת הדלק היתה טובה עם כ-12.8 ק"מ לליטר - שהפכו ל-9 ק"מ לליטר כשהקצב עלה והרכב התחיל לטפס בכבישים הרריים ומפותלים.

 
סיאט אטקה

התנהגות כביש

אי שם בשפלה מסתתר לו כביש חביב עם סיבובים ללא שדה ראיה, אספלט חלקלק ואפס הזדמנויות לעקוף. ועדיין, ה-FR פונה לעברו בהתלהבות. עכשיו לסיאט יש הזדמנות להוכיח שיש לו גנים לטיניים.

והאטקה לא מאכזב. המנוע מספיק חזק כדי לקבוע קצב מרשים, אך יותר מרשימה השלדה שמאפשרת הרבה משחק לפני שהיא מרימה ידיים. לסיאט נטיה לתת היגוי שמאוד קל לבטל בהעברת משקל קדימה. כדי להגיע נכון לסיבוב כדאי להעביר הרבה משקל קדימה לקראת הפנייה. במצבים האלו הזנב מרגיש קל ואפשר להשתעשע איתו במידה מפתיעה ונשלטת בו בזמן. ההגה מדויק יחסית ובמצב ספורט יש לו משקל טוב אך ללא הרבה משוב אמיתי. בכניסה לסיבוב יש מעט רכינה אך היא מינורית ביחס לחברי הסגמנט. דוושת הבלם, שביום יום מרגישה ספוגית, מציעה שטח "חי" כשלוחצים בהחלטיות ועוברים את הקטע הספוגי. 

על כבישים איכותיים האחיזה ללא פשרות והריסון מונע מהמתלה לנוע יותר מדי בסיבובים מהירים וארוכים. בסך הכל הסיאט הוא רכב שמצליח להיות בטוח מחד ודי מהנה מאידך.

 
סיאט אטקה

סיכום

לסיאט אטקה יתרונות רבים כרכב פנאי קומפקטי. הוא קטן יחסית אז חניות בעיר והשתחלות לרחובות צרים הם לא בעיה עבורו. בגרסה הנבחנת הוא גם נהנה מכמויות של עזרי חניה שיאפשרו גם לאוטובוס דו מפרקי לחנות בקלות. לצד המימדים הקטנים, הסידור הפנימי מציע מרווח מעולה לארבעה ותא מטען גדול במיוחד. 

המנוע טוב מאוד והוא לא מתקשה לנייד את ה-SUV בזריזות וביעילות והאבזור בגרסה הנבחנת שופע כל טוב.

הנקודות הפחות מרשימות של הספרדי לא רבות ולא קריטיות. נוחות הנסיעה העירונית היא כנראה הדבר היחיד שתרצו לבדוק לפני שאתם קונים אחת. גם הנימוסים של תיבת ההילוכים יכלו להיות עדיפים, אבל בסופו של יום, למרות שההבדלים בין המנוע החדש והישן די מינוריים, האטקה היה ונותר אחד מרכבי הפנאי היותר שלמים ומוצלחים בקטגוריה.

לצפייה בכל דגמי סיאט בישראל

למאמר זה התפרסמו 6 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה