ניתן להשוות בקלות יחסית עלויות אחזקה של מכוניות שונות: בחרו רכיב מסוים מהמכונית - משאבת דלק יכולה להיות דוגמה טובה, או בולם זעזועים – והתקשרו למוסכים המורשים במטרה לברר מחירים. הבדיקה הזו יכולה להוות אינדיקציה טובה לגבי היחס בין עלויות האחזקה של המכוניות השונות (מובן שבמקרים רבים ניתן להשיג חלקים ועבודה במחיר זול יותר במוסכים שאינם מורשים).
בסיום תהליך האיתור לרכב החדש שלכם, תרצו להשאר עם רשימה קצרה יחסית של מכוניות. לא כדאי להתמקד בדגם אחד בלבד: יתכן כי דווקא הדגם הזה אינו נמצא בשפע בשוק. מצד שני, לא כדאי "להתפזר" עם רשימה ארוכה מדי שתאבד את הפוקוס מתהליך החיפוש. לכל דגם כדאי לאפיין מספר תתי דגמים, אשר משקפים רמות גימור, מנועים ותיבות הילוכים, בהם אתם מעוניינים להתמקד.
איפה מחפשים רכב משומש?
האינטרנט חולל מהפכה של ממש בתהליך רכישת הרכב המשומש מידיים פרטיות. קיימים מספר לוחות רכב גדולים בישראל אותם ניתן למצוא בחיפוש קצר ברשת. ברוב הלוחות, המוכר מספק את נתוני הרכב המרכזיים כגון גרסה, נפח מנוע, צבע, שנת עלייה על הכביש וקילומטרז', כמו גם תמונה ולפעמים אפילו סרטון. במקביל ללוחות האינטרנטיים, קיימים לוחות מודפסים, קבוצות רכב משומש ברשתות חברתיות וכמובן שישנם גם אתרי מכירת רכב של החברות הגדולות בשוק.
חשוב מאוד לזכור כי הלוחות אינם מייצגים בהכרח צרכנים פרטיים. במקרים רבים (אולי אפילו - הרוב הגדול) מיוצגים באתרים אלה סוחרים, כבעלי מקצוע רשמיים או במסווה לאו דווקא חוקי של מוכרים פרטיים (ועל כך בהמשך).
אופציה אחרת, שתקפה בעיקר במקרים של מכוניות נדירות, היא חיפוש בפורומים. לעיתים בעלי המכוניות הללו מעדיפים לפרסם מודעות בפורום העוסק ברכב, על מנת למצוא לקוחות ממוקדים וגם לקבל הצעות רציניות ורלוונטיות. אם מכונית מיוחדת או נדירה נמצאת ברשימת הקניות שלכם, אפשר להכנס לפורומי מכירה וקנייה באתרים המתמחים במכוניות – ורצוי במותג עצמו – בישראל. במקביל, ניתן לברר עם חברי הפורום שלעתים מסוגלים לשפוך אור על אדם שמעוניין למכור מכונית כזו.
אפשרות נוספת למציאת היצע של מכוניות משומשות היא מסוחרים ומגרשי רכב מסוגים שונים. בישראל קיימים מגרשים של סוחרים פרטיים וכאלה שבבעלות חברות גדולות ומוכרות – למשל, זרוע טרייד אין של יבואן או חברת השכרה וליסינג. מזה שנים זוכים סוחרי הרכב לשם רע עקב הונאות רבות שנוגעות להיסטוריה של כלי הרכב, הידיים הקודמות שלו ותקלות שקיימות בו. יחד עם זאת, רוב הסוחרים אינם רמאים – ועל כך בפרקים הבאים.
לחלק הקודם של המדריך - ממי קונים מכונית משומשת
לחלק הבא של המדריך - בדיקה אצל המוכר פורסם לראשונה ב- 03.08.10
למאמר זה התפרסמו 4 תגובות