דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

מצלמות תיעוד נסיעה: מדריך למתחילים

Getting your Trinity Audio player ready...


ברור שאתם לא רוצים לככב באחד מהסרטונים שמופיעים ברחבי האינטרנט תחת הכותרת Russian Road Rage and Fatal Car Accidents +18 DON'T WATCH!!! ב-18,000 הווריאציות שלהם. ברור גם שלא הייתם רוצים להיות חלק מתאונת דרכים כלשהי, ואפילו מלחזות בה מקרוב (אם כי אז תהיה לכם הזדמנות נדירה לעזור לאנשים במצוקה אמיתית). ובכל זאת, למה שלא תוכלו לתעד את מסלול הנסיעה הקסום והמפותל במעלה רמת הגולן או בעיר העתיקה בירושלים, את ביקורם הנדיר של חייזרים ירוקים בערבה או שסתם תתרמו לאתר האינטרנט שמתעד התנהגות אדיבה של נהגים? טוב, מה רע גם באפשרות להוכיח לשוטר שעצר אתכם בצד שלא עברתם את העבירה המיוחסת אליכם לכאורה?

המטרות העיקריות שבגינן בוחרים משתמשים להשתמש במצלמות ולתעד את נסיעתם, הן הרצון להוכיח במקרה פלילי או משפטי את צדקות דרכם. אם יוכח בסרטון שהם נהגו כיאות – הם עשויים להוכיח באמצעותו את חפותו. ואם בסרטון יוכח שלא נהגו כיאות – הם ישתדלו מן הסתם לגנוז אותו...

לתיעוד הדרכים הנפרשות בפני המכונית שלכם ישנן שלוש אפשרויות מרכזיות. שימוש בסמארטפון, העמדת מצלמה קיימת והתקנת מצלמת לוח מחוונים. מצלמת לוח מחוונים? באנגלית זה נשמע יותר טוב - Dashboard Camera ובקיצור אסתטי - דשקאם ("Dashcam").

סמארטפון
השימוש בסמארטפון הגיוני וברור. כמעט לכולנו יש טלפון נייד חכם שלו מסך גדול, עדשת מצלמה טובה וגישה לחנות אפליקציות יעילה. המשמעות היא שאפשר לצרוך את אחת מעשרות אפליקציות הדשקאם המעולות בחנויות האפליקציות. דוגמאות? DailyRoads Voyager או AutoGuard Dash Cam - Blackbox, אפליקציות שמאפשרות צילום קבוע של הדרך, עם תיעוד פרטים חשובים כמו מהירות ומיקום GPSי על מפת העולם.

נמליץ למעוניינים לחפש אפליקציה שמאפשרת פעולה ברקע, כדי שתוכלו להמשיך להשתמש בסמארטפון למשימות אחרות, כמו ניווט והשמעת מוזיקה. אפשרות נוספת היא שימוש בסמארטפון ישן שיצא משימוש, אבל יכולת הצילום והרצת האפליקציות שלו לא נפגעה, והוא יוכל לשמש כמצלמת דשקאם, שתחסוך ממשאבי העיבוד והסוללה של הסמארטפון.

אז מה צריך? סמארטפון עם מסך טוב, סוללה מלאה (או חיבור למקור אנרגיה), כרטיס זיכרון עם הרבה מקום לסרטוני וידאו ממושכים ואפליקציה טובה. חפשו בחנות האפליקציות את המילה "Dashcam".



מצלמת אקסטרים
בדומה לסמארטפון ישן, יש מי שיירצה להתקין במכונית מצלמה קיימת אחרת, שתתעד באופן רציף את הדרך. המצלמות המועמדות הן מצלמות האקסטרים, דוגמת גופרו, שקל יותר להתקין אותן בדרך. עם זאת, לא נמליץ על שימוש במצלמות כאלה ברוב המקרים, כיוון שלרובן אין מערך ניהול משאבים שיאפשר לחסוך במשאבים בצילום הרציף, ניהול קבצים מותאם וקליטת נתוני דרך.

דשקאם (Dashcam)
מי שמעוניין לצלם ברצינות ובאופן קבוע את דרכיו, עשוי לבחור לרכוש מצלמת דשקאם ייעודית. יתרונותיהן של המצלמות הללו על פני מצלמות וידאו אחרות נמצאים בין היתר במחירים שהם בדרך כלל לא גבוהים, היות שמדובר במצלמות ייעודיות. נוסף על כך, הן מקובעות באופן יעיל מאוד בחלקו הפנימי של החלון הקדמי וכל מערך ההפעלה, התוכנה וניהול הקבצים בהן מיועד לאפשר צילום ממושך של הדרך. השימוש במצלמה כזאת גם חוסך את הצורך להעמיס על הטלפון ולהתקין אותו במכונית בכל נסיעה.



חלק מן המצלמות (כמו ה-Spy Tec וה-Auto-Vox) מעוצבות באופן דיסקרטי, שלא יגלה לכל העולם שאתם בוודאי מצלמים אותו. רמות המחיר וסגנוני המצלמות משתנים בהתאם לתכונות שלהן – זווית הראייה (כמה שתהיה קרובה יותר ל-180 מעלות, כך נראה יותר בצילום), רזולוציית הצילום (שתעזור לנו להבין פרטים חשובים לאחר מעשה, כמו מספרי רכב או פרצופים), גודלן (אנחנו בכל זאת רוצים לראות גם את הדרך), משך השימוש ללא חשמל (בדרך כלל המצלמה הזאת לא תהיה הפריט היחיד ברכב שדורש טעינה), כמות הזיכרון (לא, חמש דקות של צילום לא מספיקות), היכולת שלהן לצלם ברצף תוך מחיקה אוטומטית של הקבצים הישנים (אנחנו גם לא רוצים לקנות כרטיסי זיכרון בנפח של 500 ג'יגה), הפעלה אוטומטית עם תחילת התנועה (אחרי שלוש הפעלות כבר לא יתחשק לנו ללחוץ על כלום) וחשוב ביותר - יכולת העדשה והמצלמה לתעד את הדרכים גם בשעות הלילה החשוכות (לא, לא כל התאונות מתרחשות בשעות האור). חלק מן המצלמות אפילו יודעות לזהות תנועה פתאומית שחושפת פגיעה - ממכת חניה ועד לתאונת דרכים - מתחילה צילום אם לא היה וגם שומרת על הקובץ כקובץ "חירום".

כדי לקנות לעצמנו מצלמת דשקאם, נחשוב ראשית אם אנחנו רוצים מצלמה שמצלמת רק ערוץ אחד בודד – את הדרך שלפנינו, או שאנחנו רוצים את אחת המצלמות רבות הערוצים, אלו שמצלמות נוסף על הדרך קדימה גם את חלקה האחורי של המכונית, את הצדדים או את פנים המכונית. נרצה שלמצלמה יהיה רכיב איתור GPS מובנה, כדי שנדע בדיוק איפה התרחש מה. כדאי לחפש מצלמה שתדע לשמור את הקבצים על ענן, וכך להיות מעט מוגנים יותר מפני ונדליסטים שיזיקו למצלמה כשהם יבינו מה הולך לקרות להם, כעת, כשהם מתועדים...

לתפעול מצלמת דשקאם נידרש לאמצעי עיגון, בדרך כלל 'פומפה' של ואקום שנדבקת לשמשה הקדמית – שימו לב להתקין אותה לא רחוק ממקור האנרגיה וגם כך שלא תסתיר לנו את הדרך, אחרת גוברת הסבירות שיהיה מה לצלם... נוסף על כך, ברוב המצלמות הטובות נרצה לרכוש כרטיס זיכרון גדול שיספק אפשרות לצלם ברציפות שעות רבות של וידאו לפני שהכרטיס יתמלא. כדאי לחשוב גם על חוט חשמל איכותי ונוח, שאפשר יהיה להתקין אותו כך שלא יפריע לשדה הראייה שלנו ושלא יישחק במהירות בתוך חלל המכונית שעומד אינספור שעות בשמש הישראלית התוקפנית.



איזו מצלמה לקנות?
השוק מלא בהמוני מצלמות טובות. מסקירות שונות ומגוונות מרחבי האינטרנט בולטים בכל זאת מספר שמות: Novatek G1W, למשל. המצלמה הזאת אינה יקרה יחסית. היא מצוידת במסך קטן לשליטה בעניינים, בחיבור HDMI לצפייה במעללי הכביש בטלוויזיה או במקרן, באיכות תמונה טובה ובחיישן שמזהה פגיעה. המצלמה שמתקרית E-Prance גם היא נחשבת לטובה עם מגוון רחב מאוד של אפשרויות ואיכות וידאו וסאונד מצוינות במחיר נמוך. חברות הטכנולוגיה Garmin ו-Cobra מציעות מצלמות איכותיות במיוחד (Dash Cam 20 ו-CDR900 בהתאמה) שהן קלות לתפעול, מאפשרות העלאת סרטונים ליוטיוב ויקרות באופן שערורייתי (כאלף שקלים בחו"ל).

עכשיו כל שנשאר לנו ולעמיתינו על הכביש הוא לנהוג באופן שלא ידרוש את שליפת הקבצים.

למאמר זה התפרסמו 2 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה