רכישת רכב, בין אם רכב חדש או רכב מיד שניה, הינה אירוע כלכלי משמעותי עבור רובנו ושיקולי הרכישה נשענים בין היתר על האפשרות להסתייע במימון חיצוני. בשנים האחרונות, נושא המימון לרכב השתכלל וכיום ישנן מספר רחב של אלטרנטיבות ואפיקי מימון לצרכנים במשק. ההון העצמי המינימלי הנדרש לרכישת הרכב יכול לעמוד על 20-30% משווי הרכב כאשר היתרה יכולה להיות ממומנת על ידי אחד מגופי המימון. לעיתים אף ניתן לקבל 100% מימון חיצוני לרכישת רכב חדש. במאמר זה נבצע סקירה כללית של אפיקי המימון הנפוצים בישראל.
מימון בנקאי לרכב
רוב הבנקים המסחריים בישראל מספקים ללקוחות הלוואות למימון רכישת רכב. שלא כמו בתחום המשכנתאות, ההלוואות לרכב ניתנות ישירות על ידי מערך הסניפים של הבנקים. מתן ההלוואה הינו על פי רוב בתנאי מימון נוחים אך כנגד שעבוד המכונית הנרכשת.
בין הבנקים המסחריים הגדולים נציין את בנק הפועלים, בנק לאומי, בנק מזרחי-טפחות, בנק דיסקונט, הבנק הבינלאומי הראשון, בנק אגוד ובנק ירושלים.
מימון חוץ בנקאי לרכב
מימון חוץ בנקאי ניתן ללקוחות באמצעות מוסדות פיננסיים שאינם בנקים ביניהם – חברות כרטיסי האשראי וחברות הביטוח. אחד היתרונות המשמעותיים בלקיחת מימון חוץ בנקאי הינו שההלוואה המתקבלת אינה חלק מהאובליגו הבנקאי ולמעשה מגדילה את המסגרת המימונית הכללית ללקוח.
מימון לרכב באמצעות חברות כרטיסי האשראי
חברות האשראי מציעות הלוואות לציבור מחזיקי כרטיסי האשראי הלוואות בסכומים של כמה עשרות אלפי שקלים. ההלוואה המתקבלת מופקד לחשבון הבנק של הלקוח ומוחזרת בתשלומים חודשיים לחברת כרטיסי האשראי. חברות כרטיסי האשראי אמנם לא מבקשים על פי רוב ביטחונות לעומת הבנקים, אך הן בודקות את דפוסי ההתנהגות שלכם בכרטיס האשראי בכדי לבדוק אם אתם מסוגלים לעמוד בתשלומי ההלוואה. הליך קבלת המימון מחברות כרטיסי האשראי נחשב למהיר יחסי והוא אורך עד כ-48 שעות באמצעות הטלפון.
בין חברות כרטיסי אשראי הגדולות נציין את ויזה כא"ל, ישרכארט, ולאומי ויזה.
מימון לרכב באמצעות חברות הביטוח וקופות הגמל
חברות הביטוח וחברות ניהול קופות הגמל אשר מנהלות את אפיקי החסכון הפנסיוני של הציבור מאפשרות קבלת הלוואות בתנאים נוחים לעמיתיהן. ההלוואה לעמיתים ניתנת כנגד שיעבוד או כנגד ביטחונות של הפנסיה, קופת הגמל או קרן השתלמות. תנאי המימון באפיק זה יהיו נוחים על פי רוב בהשוואה לאלטרנטיבות מימון חוץ בנקאיות אחרות.
בין חברות הביטוח וניהול קופות הגמל הגדולות נציין את מגדל, כלל, הפניקס, מנורה, הראל, פסגות ומיטב-ד"ש.
פורשה פנמרה. גם עליה אפשר לקבל מימוןמימון באמצעות חברות המימון הישיר
חברות המימון הישיר מספקות אלטרנטיבה לבנקים בתחום המימון לרכב. באלטרנטיבה זו ניתן לקבל הלוואה בהיקף משמעותי לרכישת רכב ובתנאי מימון טובים פחות מאשר באפיק הבנקאי. גם באפיק מימון זה נדרש שעבוד הרכב כתנאי לקבלת ההלוואה.
בין חברות המימון הישיר נציין את מימון ישיר ופמה.
מימון באמצעות יבואניות הרכב וחברות הליסינג
יבואניות הרכב וחברות הליסינג מציעות מגוון תוכניות למימון ורכישת כלי רכב. את ההצעות המימוניות של חברות אלה ניתן לשלב במגוון שירותי ערך מוסף שלא ניתן לקבל מחברות המימון הפיננסי כגון – טרייד אין לרכב הקיים, התחייבות לרכישה חוזרת (BUY-BACK) וכדומה. להלן מס' מסלולים סטנדרטיים בענף הליסינג:
ליסינג מימונימסלול למימון רכב אשר במסגרתו הלוואה לרכישת רכב ניתנת ללקוח ע"י חברת ליסינג. בתום תקופה הליסינג שהינה בדרך כלל 3 שנים, יכול הלקוח להעביר את הרכב לבעלותו תמורת תשלום כספי אשר נקבע מראש, בעת ביצוע הסכם הליסינג. מסלול הליסינג המימוני נועד בעיקר לחברות מסחריות.
ליסינג פרטי מסלול לרכישת רכב באמצעות הלוואה שניתנת ללקוח על ידי חברת הליסינג. במסגרת זו, ניתן לרכוש רכב חדש בתשלומים חודשיים. בדרך כלל המימון באמצעות ליסינג פרטי כולל מתווה מימוני של מקדמה המשולמת בעת הרכישה והסדר תשלומים חודשי לתקופה של 36 חודשים. בתום התקופה יבוצע תשלום סופי של יתרה כפי שהוגדר בעיסקת הליסינג הפרטי.
לסיכוםמגוון האפשרויות הרב בתחום ההלוואות או המימון לרכב הינו רב. המלצתנו ללווה הפוטנציאלי לבצע בדיקה של האפשרויות העומדות בפניו על מנת לבחור את האופציה מתאימה ביותר עבורו. על הלקוח לבדוק בין היתר את סכום ההלוואה, תקופת ההחזר, הריבית ותנאי החזר ההלוואה, הביטחונות הנדרשים וכל זאת מול יכולות ההחזר שלו.
למאמרים נוספים ולהצעות מימון אטרקטיביות - היכנסו למדור מימון לרכב.
פורסם לראשונה ב- 11.11.13
למאמר זה התפרסמו 2 תגובות