דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

ב.מ.וו סדרה 2 (M240) - מבחן רכב

Getting your Trinity Audio player ready...


אם הייתם שואלים אותנו לפני שלוש שנים מה יעלה בגורלה של ב.מ.וו סדרה 2, היינו ממליצים לכם למהר ולרכוש אחת משומשת, לפני שאלו יעלמו מהכבישים. ההספדים כבר נכתבו, הדמעות זלגו ולא קשה להבין למה: הדור הנוכחי של סדרה 1 עבר להנעה קדמית לקול מחאותיהם הנמרצות של חובבי הרכב, ובקיץ 2019 הוצגה סדרה 2 גראן קופה - גרסת 4 דלתות בעיצוב סדאן קופה, גם היא על פלטפורמת הנעה קדמית. ומה לגבי סדרה 2 קופה? הערכנו שאף אחד לא יטרח לייצר אחת כזו. מרבית יצרניות הרכב ויתרו בשנים האחרונות על תצורת הקופה, ואם ב.מ.וו תעשה כזו על בסיס הפלטפורמה החדשה של סדרה 1 - כך חשבנו אז - עדיף כבר לרכוש אחת משומשת, עם הנעה אחורית, כמו שמכונית קופה של ב.מ.וו צריכה להיות.

ולכן, כאשר לפני שנה וקצת הציגה ב.מ.וו את סדרה 2 קופה החדשה, הגבות שלנו הורמו עד לקצה המצח וקצת מעל. מילא שהם טורחים לייצר מכונית קופה קומפקטית, אבל על פלטפורמה נפרדת? עם הנעה אחורית? ועוד מהמפעל במקסיקו? זה צריך להיות מעניין.

לעמוד הדגם בקטלוג iCar: ב.מ.וו סדרה 2

ב.מ.וו M240, מנוע 3.0 ליטרים טווין-טורבו, 374 כ"ס, מ-415,000 שקלים
יתרונות חסרונות
ביצועים בלמים לא מושלמים
יכולת דינאמית נוחות נסיעה בעיר
עיצוב ונוכחות מרווח מאחור


ב.מ.וו סדרה 2 (M240)

עיצוב

כמו כמעט כל דגם שיצא תחת ידיה של ב.מ.וו בשנים האחרונות, גם ה-2 קופה יכולה להיכנס תחת ההגדרה "שנויה במחלוקת". רבים ודאי יסכימו כי הפרופורציות כאן נהדרות: מכסה מנוע ארוך, זנב קצרצר, גג קלאסי של מכונית קופה קומפקטית ואחוריים רחבים ונמוכים, מה שמקנה לה יציבה נפלאה על הכביש.

הויכוחים הפעם לא יעסקו בגריל הכליות - מימדיו צנועים הפעם - אלא ביחידות התאורה הקטנות יחסית, כונסי האוויר העצומים בצידי הפגוש הקדמי והזוויות המרובות שמעטרות אותה מלפנים ומאחור. לטעמנו היא מקבלת ציון גבוה מאוד על ההופעה החיצונית, במיוחד בצבע האפור-בטון של רכב המבחן, אבל נבין אם לא לכולם היא תרד חלק בגרון.

ב.מ.וו סדרה 2 (M240)

מבפנים היא נראית פחות או יותר כמו כל ב.מ.וו אחרת מהשנים הקודמות. היא לא מקבלת את צמד מסכי הענק המחוברים של סדרה 3, וכמות הכפתורים על הקונסולה המרכזית עדיין מוגזמת לטעמנו, אך המסכים הגדולים (12.3 אינץ' למחוונים, 10.25 למולטימדיה) אחראים על המראה המודרני, דיפוני עור משובח בגוון חום-אדמדם מוסיפים לתחושת היוקרה וגימורי מתכת ותאורה בצבעי M (אדום-כחול-תכלת) בדלתות מזכירים את היומרות הספורטיביות של ה-2 קופה.

ב.מ.וו סדרה 2 (M240)

תא הנוסעים

ואז מתיישבים. הכסא לוקח אותנו נמוך ועמוק, ההגה יוצא כל כך הרבה החוצה עד שאפשר לנהוג גם מהמושב האחורי, והתנוחה המתקבלת היא העתק מושלם מספרי ההדרכה לנהיגה ספורטיבית. לפחות מהבחינה הזאת, אנחנו מרגישים על המסלול עוד לפני שיצאנו מהחניה.

מושב הנהג מציע כוונון חשמלי, תמיכת מותניים משתנה והארכה לבסיס המושב, אך לא מציע חימום או אוורור. מילא. גלגל ההגה השמנמן נוח מאוד לאחיזה.

ב.מ.וו סדרה 2 (M240)

נמשיך עם קצת אבזור, משם נשחית כמה מילים על השימושיות, אבל מבטיחים לא להתעכב יותר מדי לפני שמגיעים לתכל'ס.
את ה-2 קופה אפשר לקבל באחת מתוך שלוש רמות גימור. גרסה הכניסה עונה לשם M-Sport והיא כוללת כאמור לוח מחוונים דיגיטלי, עם תחלופה מינימלית של תצוגות וללא מסך מתבקש שמציג צמד מחוונים כמו-אנלוגיים; מסך המולטימדיה דובר עברית מלאה ונוח מאוד לתפעול, אך מציע מערכת ניווט קצת מיותרת וכולל קישוריות אפל-קארפליי וללא אופציה לאנדרואיד אוטו. עוד כולל המפרט הסטנדרטי גם תאורת לד, חיישני חניה היקפיים, מצלמת רוורס, ריפוד עור משולב אלקנטרה, מראות פנים וצד נגד סנוור, בקרת אקלים מפוצלת עם 3 איזורים, חלון שמש, תאורת אווירה, מערכת זיכרון לנסיעה אוטונומית לאחור למרחק של 50 מטרים וחישוקי 19" הנועלים צמיגי 225/40 מלפנים ו-255/35 מאחור. נציין גם את בורר מצבי הנהיגה המפורט, שמציע אפשרויות רבות להתאמה אישית אך מופעל משום מה מ-4 כפתורים נפרדים שמסודרים בטור, בסמוך לבורר ההילוכים. מוטב היה להסתפק בכפתור אחד.

ב.מ.וו סדרה 2 (M240)

בבטיחות ישנן 6 כריות אוויר, בלימת חירום אוטונומית, תיקון סטייה מנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית, התרעת רכב בשטח מת, התרעת תנועה חוצה מאחור, בלימת חירום בנסיעה לאחור במהירות חניה, התרעה למניעת פגיעה מאחור והתרעת עייפות.

רמת הגימור M-Superior שנבחנה מוסיפה בולמים אדפטיביים, תאורה עוקבת פנייה, ריפוד עור מלא ומערכת שמע (מצוינת!) מבית "הרמן קרדון" עם 14 רמקולים.

ב.מ.וו סדרה 2 (M240)

רמת הגימור הבכירה M-Track Edition כוללת חבילת תוספות קרבית עם מערכת קירור משודרגת למנוע ולבלמים, קליפרים בצבע אדום, גימורים מושחרים מורחבים בסבכה, במראות הצד וביציאות המפלט, פנסי חזית מושחרים, חגורות בטיחות בנראות שונה, קשתות הרחבה לבתי הגלגלים, חישוקים בעיצוב ייחודי וצמיגים רחבים יותר מלפנים במידה 245/35.

ב.מ.וו סדרה 2 (M240)

המושב האחורי מציע צמד כסאות לא גדולים במיוחד. כדי להגיע אליהם, המושב הקדמי זז חשמלית לפנים ומקל על הכניסה, והילדים לא התלוננו על המרווח. כאשר ניסינו להכניס פנימה נוסע מבוגר - כלומר, כאשר ניסיתי להיכנס בעצמי - נתקלתי במרווח מצומצם לרגליים ומרווח מצומצם עוד יותר לראש. פתחי מיזוג עם שליטת טמפרטורה נפרדת הם פריט מפתיע ברכב כזה, גם שני שקעי יואסבי נפרדים הם בשורה משמחת, אבל אלו לא באמת מספיקים על מנת לשפר את איכות החיים מאחור.

ב.מ.וו סדרה 2 (M240)

נפח תא המטען יותר ממספיק, עם נתון רשמי מכובד של 390 ליטרים ומבנה עמוק שיאפשר להכניס פנימה אפילו שתי מזוודות ועוד כמה חפצים קטנים.

ב.מ.וו סדרה 2 (M240)


נוחות נסיעה

כושר הספיגה של ה-M240 נע בין "סביר בהחלט" ל"תוציאו אותי מכאן בבקשה", בהתאם למצב הנבחר בבורר מצבי הנהיגה. כל עוד הבולמים האדפטיביים מכוילים לנוחות, היא מסתדרת לא רע עם רוב הפגמים בעיר ורק דורשת האטה מסוימת לפני פסי האטה גדולים, אחרת המתלה יסגר בחבטה עזה. את המצבים הנוקשים יותר עדיף להשאיר לכבישים המתאימים.

מחוץ לעיר הנוחות עדיפה בהרבה, והב.מ.וו מציגה יכולת שיוט מצוינת במהירויות גבוהות, גם על כבישים גליים. בידוד הרעשים מוצלח אף הוא.

ב.מ.וו סדרה 2 (M240)


מנוע ותיבת הילוכים

הגרסה החזקה של ב.מ.וו סדרה 1, ה-M135, עברה בדור הנוכחי למנוע רזה יחסית, ארבעה צילינדרים בנפח 2.0 ליטרים עם הספק של 306 כוחות סוס. הביצועים מצוינים, אבל משהו שם לא מרגיש מספיק נכון, לא מספיק ב.מ.וואי.

סדרה 2, לשמחתנו, ממשיכה להשתמש במנוע ה-3.0 ליטרים המופלא, עם 6 צילינדרים בטור וסיוע אווירי של שני מגדשי טורבו. ההספק עומד על 374 כוחות סוס שמושגים ב-5,500 סל"ד, בעוד שיא המומנט - 51 קג"מ - מגיע כבר ב-1,800 סל"ד. רצועת כוח רחבה, שבפועל מתפרסת הרבה מעבר למספרים האלו. נתון תאוצה של 4.3 שניות ל-100 קמ"ש, בגרסת ההנעה הכפולה (היחידה שמשווקת בישראל) מספר רק חלק קטן מהסיפור של המנוע הזה.

ב.מ.וו סדרה 2 (M240)

זה מתחיל עם צליל מדויק שאפשר כמעט "לנגן" אותו באמצעות הדוושה הימנית, מלווה בפצפוצי בק-פיירים מהאגזוז וביללות מענגות שהולכות ומתגברות כאשר הסל"ד מטפס. המופע הווקאלי מהווה תפאורה המושלמת ליכולת האמיתית של המנוע הזה - להטיס את הקופה הקטנה, במשקל של כמעט 1,700 ק"ג, בנחישות של צ'יטה מורעבת שמזהה באופק אנטילופה עסיסית.

ב.מ.וו סדרה 2 (M240)

זו לא רק התאוצה המשכרת, אלא גם הדרך שבה היא מתבצעת. בכל מהירות, בכל שיפוע של הכביש, ל-240 יש יכולת משוגעת להמשיך ולספק עוד ועוד כוח, מהמאגרים שאף פעם לא מסתיימים. הדחף והנמרצות לרגע לא מפסיקים, גם כאשר המהירות היא תלת ספרתית גבוהה וגם כאשר יוצאים מפניה בהילוך קצת יותר מדי גבוה. הכוח תמיד שם, רק מחכה לפקודה של רגל ימין כדי לבעוט את הבווארית הזו.

ב.מ.וו סדרה 2 (M240)

תיבת 8 ההילוכים מהירת תגובה, ומאפשרת עצמאות כמעט מלאה במצב הידני באמצעות המנופים (המעט קטנים) שמאחורי ההגה. רק במקרי קיצון הורגשה החלפה מעט פחות חלקה.

וצריכת הדלק? במהלך המבחן, שלא היה מתון במיוחד, השגנו נתון של 8.5 ק"מ לליטר. לא רע.

ב.מ.וו סדרה 2 (M240)

התנהגות כביש

המעבר להנעה כפולה, לפחות בגרסה הישראלית של הרכב, עורר בנו רגשות מעורבים. מצד אחד, לא תהיה כאן את הפאניקה שיכלה לעורר ה-235 מהדור הקודם, שכמעט בכל פניה ניסתה להתחבק עם גדרות ההפרדה. מצד שני, האם זה יהיה כיף באותה מידה? קומפקטיות עם המון כוח ואחיזה יש לנו מספיק אצל אודי, כאן הציפיה היא למשהו אחר.

ב.מ.וו סדרה 2 (M240)

מהר מאוד גילינו שהמשהו הזה הוא אחר, לגמרי אחר. הנטיה הבסיסית היא להנעה אחורית, כך שניתן בהחלט לצאת עם ה-240 להיגוי יתר פוטוגני, אך הכוח הנוסף שיורד אל הגלגלים הקדמיים מאפשר לנהג לשמור על קו הפניה המתוכנן וליהנות מרמה גבוהה של בטחון, גם כאשר האגו גובר על ההיגיון. הצמיגים הרחבים, מפסקי הסרנים שהורחבו ומרכז הכובד הנמוך מסייעים גם הם לשמור על האחיזה ועל חלקי הפח השונים.

ב.מ.וו סדרה 2 (M240)

התקשורת מהשלדה מצוינת כך שניתן להבין בכל עת מהן מגבלות האחיזה וכמה עוד אפשר ללחוץ את המכונה הזו אל תוך הפניה, ההיגוי מהיר מאוד ומדויק (גם אם יכולנו לבקש תקשורת עדיפה) וההתמסרות של המכונה הזו אל הנהג היא משהו שכבר קשה למצוא היום. היא נשלטת, קלילה ומדויקת, משתפת פעולה כמעט עם כל סגנון נהיגה ואופי של כביש שתבחרו עבורה.

הערה כמעט יחידה נרשמת לחובתם של הבלמים. התחושה מהדוושה היתה עצית משהו, והדעיכה הופיעה מוקדם מהצפוי.

ב.מ.וו סדרה 2 (M240)

סיכום

ב.מ.וו סדרה 2 הפתיעה אותנו כשהוצגה, וגרמה לנו להתאהב בה אחרי כמה ימים קצרים של נהיגה. היא משמרת את האיכויות הקלאסיות של ב.מ.וו, ובראשן היכולת הדינאמית המשובחת, ומוסיפה לזה גם יחידת הנעה אדירה, נוחות נסיעה מתקבלת על הדעת, תא נוסעים מאובזר וגם עיצוב שנותן לה נוכחות. המעבר להנעה כפולה אולי ריכך מעט את מימד האטרף, אבל הוסיף לה בגרות ואיזון.

היא לא מושלמת, והיא בטח לא זולה, אבל היא ללא ספק מאוד ייחודית ומאוד מאוד מהנה. ומכיוון שיהיה קשה מאוד למצוא רכבים כמותה בעידן החשמלי, ייתכן בהחלט וזו הזדמנות אחרונה לנהוג במכונה שכזו. 


לצפייה בכל דגמי ב.מ.וו בישראל

למאמר זה התפרסמו 1 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו
חזור למעלה